Gevel of dak impregneren:

een duurzame oplossing

De weersomstandigheden in Zeeland (en de rest van Nederland) zijn vaak wispelturig. Daardoor krijgen daken en gevels heel wat te verduren. Na verloop van tijd worden dakpannen poreus en gevoelig voor lekkages. Betonnen dakpannen vertonen na 10 jaar (of meer) schade aan de coating. Vooral gevels die gericht zijn naar het westen hebben te lijden onder weersinvloeden. De kans op vochtdoorslag naar binnen toe wordt groter. In dat geval kan je je dak of gevel laten impregneren.

Impregneren

Voordat we je gevel of dak impregneren, zullen we het eerst zorgvuldig reinigen. Na de reiniging moeten het zo’n 12 uur drogen. Hoe warmer het weer is, hoe sneller alles droogt. Vervolgens gaat ons professioneel team over tot het impregneren.

Bij het impregneren van dakpannen en gevels spuiten we een kleurloos en waterafstotend product op de ondergronden. Hiervoor maken we gebruik van een lagedrukpomp. Na het impregneren krijg je een waterafstotend effect. Als het regent, worden de druppels als het ware afgestoten en drogen oppervlakken veel sneller na een bui. Hierdoor zullen mossen, algen en schimmels minder snel groeien. Let er wel op dat je ondergronden niet laat impregneren bij barre temperaturen

Je dak of gevel waterafstotend maken

Impregneren van daken of gevels heet ook hydrofoberen. ‘Hydrofoob’ betekent letterlijk ‘watervrezend’. Deze benaming verwijst naar de hydrofobe stoffen die gebruikt worden om je dak of gevel waterafstotend te maken. Dankzij deze waterafstotende laag kan je dak nog jaren tegen een stootje en kies je voor een duurzame, ecologische oplossing.

Wil je meer weten over deze techniek? Laat het ons weten. Bij SoftWash Zeeland kan je ook terecht voor SoftWash, dakcoating en luchtgommen. We werken zowel voor particulieren als voor bedrijven.