Dakcoating

Je dak is bestand tegen allerlei weersinvloeden, zoals wind, regen, hagel, storm en sneeuw. Hoe slechter de weersomstandigheden zijn, hoe zwaarder je dak het te verduren krijgt. Na een tijdje laten weersomstandigheden hun sporen na. Je dak wordt vuil, dakpannen worden poreuzer en kunnen scheuren. Misschien ontstaat er zelfs een lek. Om je dak beter te beschermen is een dakcoating een verstandige keuze.

Een dakcoating gaat net iets verder dan een gewone reiniging. Een dakcoating geeft je dak een extra beschermingslaag. Op die manier is je dak beter beschermd tegen weersinvloeden, vuil, schimmels, algen, bacteriën en mossen.

Hoe gaan we te werk?

Bij een dakcoating gaan onze experts in twee fases te werk. Allereerst maken we je dak goed schoon. Hierbij pakken we pan voor pan aan. Vervolgens zorgen we voor een nauwkeurige reiniging van de dakgoten, gevels, ramen en de bestrating. Zijn er onderdelen die geen andere kleur moeten krijgen? Dan plakken of schermen we die eerst zorgvuldig af. Pas dan kunnen we aan de effectieve dakcoating beginnen.

Zodra de dakpannen droog en de weersomstandigheden geschikt zijn, gaan we over tot het coaten van de dakpannen. Wordt het een natuurlijke kleur? Of verkies je antraciet, zwart of smaragdgroen? Er zijn tal van mogelijkheden. Zo vind je beslist een dakkleur die perfect bij je woning past.

Een dakcoating geeft je dakpannen een nieuw leven

Een gecoat dak ziet er meteen als nieuw uit. Je zal er ongetwijfeld nog jaren van kunnen genieten. Zodra je dak geoptimaliseerd is met een nieuwe kleur, raden we wel aan om je dak periodiek te laten behandelen met SoftWash. Zo krijgen organismen geen kans om te groeien en de coating te beschadigen. Op die manier profiteer je er zeker nog 15 jaar van.

Wil je meer weten over het coaten van dakpannen? Neem contact op met het enthousiaste team van SoftWash Zeeland, dan bespreken we samen de diverse mogelijkheden. Ook een