Luchtgommen

Een nieuw techniek voor het reinigen van gevels

Luchtgommen is een techniek die steeds populairder wordt. Via luchtgommen wordt de oude afwerkingslaag verwijderd, zodat je oppervlakte opnieuw zijn oorspronkelijke look krijgt. Het is een zachte techniek van stralen, met een gommend effect. Op die manier voorkom je eventuele schade of lekkages. Luchtgommen wordt vaak toegepast bij kalkuitbloei, die typisch is voor donkerkleurige gemetselde gevels.

Is luchtgommen hetzelfde als zandstralen?

Neen. Zandstralen is een techniek waarbij je perslucht spuit met behulp van een schuurmiddel. Dit gebeurt met een bijzonder grote kracht. Op die manier verwijder je gemakkelijk oude verf, vuil, mossen en roest. Maar deze ruwe techniek kan helaas ook materialen beschadigen.

Luchtgommen is een minder agressieve techniek en is hierdoor een alternatief voor zandstralen. Wie kiest voor luchtgommen is er zeker van dat het oppervlak onbeschadigd blijft. Je kan het een beetje vergelijken met het weggommen van strepen op papier. Wist je trouwens dat luchtgommen niet alleen minder agressief is dan zandstralen, maar ook goedkoper en gemakkelijker?

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor luchtgommen bij hun renovatieprojecten, waarbij oppervlakken hun charmante look zeker moet behouden.

Wil je meer weten over deze service? Aarzel niet om contact op te nemen met de professionals van SoftWash Zeeland.